keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Paahdetut kikherneet

Tää resepti mun on pakko jakaa teille, oli nimittäin jotain niin taivaallista, että voih, kuola valuu jo ajatellessa. Paahdetut kikherneet olivat siis kyseessä.

Paahdetut kikherneet: ( 2 annosta)

1 tölkki valmiita kikherneitä
loraus öljyä
1/4 tl jeeraa
1/4 tl jauhettua korianteria
1/4 tl paprikajauhetta
1/4 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl suolaa

Valuta tölkistä kikherneet ja huuhtele, poista irronneet kuoret ja levitä kuivahtamaan talouspaperin päälle. Sillä välin sotke mausteet sekaisin. Levitä kikherneet leivinpaperin päälle ja pirskottele päälle oliiviöljyä sekä lopuksi mausteet. Laita n. 200 asteeseen paahtumaan n. 15-25 min. Varoitus!! Alkaa poksahtelemaan jossakin vaiheessa, älä avaa luukkua ennen kuin poksahtelu on ohi. ( Tai heitä äkkiä pyyhe uunissa niitten päälle niinkuin minä tein :D ) En vielä keksinyt miten noi saisi paahdettua rapeaksi ilman törkyisen näköistä uunia? Hyviä näistä tuli silti, vaikkei ihan niin rapeaksi tulleetkaan. Voisin kuvitella, että mitä rapeammiksi tekee, sitä paremmin sopisi herkutteluun muiden naposteltavien tilalle. Itse söin nämä kikherneet salaatin kera.

Kikherneet leivipaperilla ja öljy pirskoiteltuna päälle

Mausteet leviteltynä ja valmiina uuniin.

Kun kikherneet ovat osittain jäähtyneet, tarjoile vaikkapa tuoreen salaatin, balsamicon ja oliiviöljyn kera. 
Näitä täytyy valmistaa kyllä toinen erä pikaisesti, olivat niiiiiiiin hyviä :)

6 kommenttia:

  1. Uuuh! Menee niin kokeiluun. Jos nämä todella on niin hyviä, niin voiko tämän terveellisempää herkkua olla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiiä :D Nää o törkeen hyviä kyllä, laitappas sekaan hieman cayenne pippuria, unohdin sen tuolta listasta :) Kerro heti jos sait onnistumaan ilman poksahtelua :D

      Poista
  2. Hei! Olen seuraillut blogiasi jo jonkin aikaa :) Heitin sinulle Love yourself -haasteen :)

    http://cocotton.blogspot.fi/2013/11/love-yourself-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mitenköhän tää kommentti on mennyt mun ohi! Tervetuloa lukijaksi ja tulen katsomaan haastettasi pikemmiten :)

      Poista
  3. Mieleen tuli niinkin yksinkertainen ajatus, että mitä jos laittaisi toisen leivinpaperin päälle? :D Vai poksahteleeko niin voimalla ettei niitä pidättele? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä! Ratkaisin tämän ongelman niin, että jos itse keität kikherneet kypsäksi, tätä ongelmaa ei tule, ainoastaan valmiiden kikherneiden kanssa tämä ilmenee(pirkka) :D

      Poista