tiistai 27. toukokuuta 2014

Ruokatehdas

Sunnuntaina minulla oli käynnissä oikein ruokatehdas, tuleva viikko on niin hankala vuorojen osalta, että parempi oli tehdä ruuat valmiiksi muutamaksi päiväksi. Samalla kokkailin miehellekkin ruuat, keittelin soijapapuja sekä kikherneitä pakastimeen valmiiksi annospaloiksi. Helppoa ja nopeaa, pakastimesta vain pannulle ja mausteet perään. Keitän yleensä ison satsin kerralla, kun niitä meneekin aikasta paljon. Minusta omat liottamat ja keittämät pavut ovat parempia kuin kaupan valmiit ( ja huomattavan paljon edullisempiakin).

Ruokatehtaassa tehtiin kaalipataa varhaiskaalista, tomaattista soijapapu spaghettivuokaa ( italian pata ), makaroonia ja soijarouhetta ja salaattia. Tässä teille reseptit kaalipadasta ja italian padasta soijapavuilla.

Kaalipata 4 annosta
1 varhaiskaali
1 iso sipuli
2 porkkanaa
100 g vihreitä linssejä
80 g soijapapu rouhe
Herbamare yrttisuolaa, paprikajauhetta,jauhelimaustetta
Oliiviöljyä paistamiseen

Pilko kaali suikaleiksi ja laita kiehumaan pieneen määrään vettä, lisää sekaan herbamare yrttisuolaa ( voit myös käyttää kasvisliemi kuutioita). Anna kiehua hiljalleen n. 5- 10 minuuttia, kunnes kaali on hiukan pehminnyt. 

Kuullota sipulia ja porkkana silppua öljyssä hetki. Lisää sekaan turvotetut linssit ja soijapapu rouhe ja mausta yrttisuolalla, jauheliha mausteella ja paprikalla.

Valuta keitetyistä kaaleista liemi pois.Ota kuitenkin liemi talteen erilliseen astiaan. Heitä kaalit isoon uuninkestävään vuokaan/pataan. Lisää pannulta kasvisseos. Sekoita tasaiseksi ja lisää tarvittaessa kaalin keitin lientä. Itse lisäsin reippaasti lientä ja annoin hautua uunissa reilun aikaa, kunnes linssit olivat varmasti kypsiä ja pintaan tullut väriä ( n. 40 minuuttia 200 astetta). Nauti sellaisenaan, tai ripauksella stevia ketsuppia.





Italian pata soijapavuilla

2 annosta

80 g tummaa minispaghettia
1 purkki luomutomaattimurskaa
2 tomaattia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
pala palsternakkaa
pieni porkkana
Oliiviöljyä paistamiseen
200 g soijapapuja
soijakastiketta, suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria ja kasvisliemi jauhetta, ripaus mietoa chiliä

Keitä spaghetti osittain kypsäksi. Kuullota sipulit oliiviöljyssä, lisää sekaan soijapavut ja porkkanat sekä palsternakka. Porkkanan ollessa lähes kypsää, lisää sekaan tomaatti kuutiot ja tomaattimurska. Anna porista kunnes porkkanat ovat varmasti kypsiä. Mausta. Heitä kastike spaghetin kanssa sekaisin ja kypsennä uunissa n. 30 minuuttia kunnes pinta on saanut väriä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti