sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kiireitä pitänyt..vuodatusta luvassa

Pitkästä aikaa pääsee jälleen bloggaamaan. Tuossa mennyt viikko oli niin erilainen johon mahtui sekä hyvää, että huonoa. Olin "lapsen" vahtina koko viikon, poissa siis omista kuvioista. Kyse ei siis ole mistään pienestä lapsesta vaan teinistä. Itselläni ei ole lapsia ja näin ollen tilanne oli ihan outo ja uusi. Miten joku näin outo ja uusi voi saada pasmat ihan sekaisin? Puntarissa kävin torstaina ja silloin vaaka näytti + 1.2 kg. Selitellä voisin, mutta tiedän tasan tarkkaan mistä tuo johtui.

Ihanaa kevät on tulossa!Oma kuvio on ollut opettelua koko alku vuoden, mutta tasaantunut kuitenkin suhteellisen hyvin. Aamu alkaa aamiaisella ja tv:n katselulla. Olen tällä hetkellä työtön joten aamut eivät ole kovin hektisiä. Usein aamiaisen jälkeen katon suurinta pudottajaa ja lähden keski päivällä liikkumaan ja sen jälkeen kotityöt ja ruuan laitot. Illat menee välillä liikkuessa, parisuhdetta hoitaessa ja taloa huoltaen. No nyt nämä elintapa muutokset on juurikin päässyt seesteiseen vaiheeseen ja luulin osaavani hallita syömistä. EI EI, eihän se koskaan noin helppoa voikkaan olla. Viime viikonloppuna alkoi jo tämä ala mäki... Syötiin kasvatin kanssa hieman herkkuja (tällöin painotan sanaa hieman) ja liikuntaakin tuli harrastettua kuntosalin ja hiihdon muodossa. Arki alkoi. Maanantaina herätys aikaisin ja viemään teini kouluun. Tätä ennen kuitenkin söin aamiaista. Illalla uimaan, ei ongelmaa. No tiistaina sama rumba, mutta en kerennyt aamulla syödä mitään. Siinäpä se. Söin liian vähän. Keskiviikkona lähdin reissun päälle ja reissuun en ottanut eväitä muutakuin pienet välipalat. Päämäärään saapuessamme oli ruokailu ja tarjolla ainoastaan kasvisyöjälle valtavan rasvainen juustopizza. Ajattelin, että ei yksi pizza maailmaa kaada. Maistuihan se, mutta muutama tunti pizzan jälkeen tuli kamala tunne, närästys, ripuli ja todella huono olo. Sinä päivänä en muuta pystynyt syömäänkään. Maha lakkasi toimimasta kunnolla tuon päivän jälkeen, kotiin saavuin illalla ja seuraavana päivänä tajusin, että en juonut VETTÄ enkä muutakaan NESTEITÄ tuona päivänä kuin 0,5 LITRAA!!!. Tostai meni rääpiessä ruokia sieltä täältä ja tunne oli vieläkin turvonnut edellis päivästä. Perjantaina sitten söin teinin kanssa vähän karkkia ja olo oli kamala, vatsa ei vieläkään toiminut kunnolla. Eilen sitten lähdin pienen tekemään. Ette sitten varmastikkaan arvaa mitä söin reissun päällä? No listalla oli sienirisotto ja pizza listalla. JESSS! No sieniähän en voi sietää missään muodossa ja söin sitten pienen palan pizzaa. Ja ähky kierre oli jälleen valmis. Tiedättehän varmasti tunteen kun vatsa ei ole toiminut moneen päivään kunnolla!

Voisin tässä voivotella ja sadatella ties kuinka paljon. Päätänkin nyt siis kun elämä on jälleen palattava ruotuun ja tekosyiden ja muiden on loputtava. Olo on tuskainen ja en enää koskaan halua tälläistä oloa itselleni. Nyt pyydänkin teiltä apua muut painon hallitsijat, että miten toimia tälläisissä erikoistilanteissa? Ottaako aina eväät valmiiksi? Miten saisin tehostettua veden juontia? Mulla tarkoitus ei ole heti pudottaa useitä kymmeniä kiloja vaan saada mun elämä muuten kuntoon ja sivussa myös kiloja pois.

Ulkona on ihanaa ja kohta pääsee jo pyöräilemään :)

Kerroin aiemmin käynnistäni gynekologilla ja viime viikolla sain testi tulokset. Olen terve, lukuun ottamatta lievää anemiaa ja punasolujen pienuutta. Lääkäri kertoikin että ei ihme, että olet ollut väsynyt. Ohjeena tuli myös välttää stressiä, mikä aiheuttaa painon hidasta putoamista ja rasvasolujen määrää keskivartalossa. Stressiä olen kohta potenut 4 vuotta joka pikkuhiljaa alkaa helpottamaan. Tein siis töitä joka ei todellakaan ole mieleeni ja sijaisuuttani käytettiin törkeästi hyväksi. Ei siitä enempää mutta olen oikeastaan aika onnellinen  etten enää työskentele ja olen työtön. Kesti 5 kk toipua työn loputtua. Nyt olisi tarkoitus opiskella itselleni uusi ammatti jossa voisin työskennellä.

Kuitenkin yhteen vetona viime viikosta, olen ollut tyytyväinen  liikunta määrään jota on runsaasti. Juurikin saavuin salilta joten yhteis tunti määrä on tällä viikolla 5,5 h.

Ruokavaliota meinaan lähteä muokkaamaan pikimmiten. Siitä kerron teille myöhemmin ja samalla kyselen apua ja vinkkejä.EDIT tästä pääset katsomaan aloituskuvia.

Ai niin noista kuvista vielä, ne siis on otettu ennen salitreeniä ja olo on todella turpea ja pöhöttynyt. En kuitenkaan larrdejani noilla vaatteilla salille lähtenyt näyttämään vaan valikoin kireimmät salivaatteet jotta näette kaikki muhkurat selvemmin. Edistystä kuitenkin on, että noi treeni housut menee nykyään jalkaan. EI mulla nyt muuta.

5 kommenttia:

 1. Tiedätkös mitä, sä oot ihan varmasti kiinteytynyt! Katsoin sun vanhoja kuvia ja vertasin näihin uusiin. Oot nyt paljon pienempi! Liikunta näyttää tekevän tuloksia!

  T.Mimuli

  VastaaPoista
 2. Kiitos mimuli! Minulle on jo tuota sanottu muutaman kerran ja myös kuntosalilla ohjaajani sanoi että treeni on tuonut tulosta.

  VastaaPoista
 3. Heippa!

  Todella on kiinteytystä näkyvissä, hienoa!! :)

  Itse olen tuollaisten spessutilanteiden kanssa yrittänyt järkeillä. Jos on vaihtoehtoina vain pizza, ja sitten sitä otetaan yksi slice tai kaksi, ja kärvistellään mahdollisesti vähän nälässä, tai sitten seuraavana päivänä korvaa jonkin aterian vähän kevyemmällä vaihtoehdolla. Itsellä sellainen työ että noita tilanteita ei pysty välttämään, mutta omia eväitä en rupea mukaan repimään. Vaihtoehdot että nipistää jostain muualta, tai ottaa ne eväät! Veden juonti on ihan ykkönen, itsellä on aina kotona iso tuoppi vettä jonka täytän pari kertaa päivässä + laukussa aina vesipullo, joka pitkänä päivänä tyhjenee usein. Ja jos vaikka on menossa kahville, niin juo aina kaverina pari lasia vettä. :) Itsellä onneksi niin että jossei sitä paria litraa vettä saa --> hirveä päänsärky, väsy ja vatsajumi.

  Mahan jumitus on IHAN kamalaa, oksettaa, kuvottaa eikä tiedä miten olisi. Apteekista saa sellaisia rakeita, Agiolax- nimeltään, joka on kasvisrohdosvalmiste. Illalla ohjeen mukaan niin jo aamulla helpottaa! Pidän noita usein reissussa mukana varmuudeksi jos sattuu pakki menemään jumiin. Toinen hyvä on Frantsilan Ahtojää, ei tosin ihan tuon edellisen voittanutta. Tuo Agiolax on tarkoitettu tilapäiseen ongelmaan, ja näin on tullut käytettyäkin. Mielummiin ottaa vaikka sen pari kertaa kuussa kuin on turvoksissa, kipeänä ja tuntuu ettei mikään onnistu!

  Tsemppiä!

  T. Yksi harrastelija :)

  PS. Ootko lukenu kirjaa Ranskattaret eivät liho? On IHAN huippu, ja vielä hyvin kirjoitettu, suosittelen!

  VastaaPoista
 4. Aivan huikee muutos sulla nytten jo! En nyt lukenut sun blogia vielä sen tarkemmin, kun katoin vaan noi aloituskuvat ja nykyiset kuvat, niin hieno muutos jo!! Tsemppiä sulle, jään seuraileen blogias :) Mulla on myös aikamoinen laihdutusprojekti menossa, jos haluut käytä lukaseen :)
  http://training--life.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Mä käyn kurkkaamassa sun blogin :)

  VastaaPoista