torstai 12. helmikuuta 2015

Mitkä ovat minun tavoitteet juuri nyt?

Tää tavoite asia ei ole aina niin yksinkertainen. Tavoitteet muuttuu väistämättä hiukan siitä mitä ensin ajateltiin kun matka jatkuu. Mulla nyt tullut eteen mietintää, mikä on oikeasti minun tavoite vuodelle 2015 ja siitä eteenpäin? Tätä syvennyin eilen miettimään ihan kunnolla. Mitä mä tahdon juuri NYT?

TAHDON VUONNA 2015:

* Lisää liikkuvuutta

* Kunnon korkeammaksi ( aerobinen)

* Parantaa lihaskestävyytä

* Saada ruokavalio kuntoon ja sopivaksi juuri minulle

* Voida kaikin puolin hyvin

* Valmistua uuteen ammattiin joulukuussa 2015

* Pudottaa 25 kiloa

* Osallistua likkojen lenkkiin pidemmälle lenkille kuolematta sinne

* Polkea yli 80 kilometrin lenkin kerralla


Tästä vaan pilkkomaan ajatusta miten lähteä liikenteeseen. Ensin aloitetaan ruokavaliosta, mikä on sopiva minulle? Se ei auta kuin kokeilla ja etsiä. Nyt ruokavalio näyttää tältä:

Aamiainen:
150 g raejuusto
40 g puurohiutale
20 g pähkinäsekoitus
50 g mansikka

Lounas:
50 g linssejä ( kuivapaino) / papuja 100g / raejuusto 200 g / 100 g 3 % feta (valitsen jonkin näistä proteiinin lähteistä)
30 g täysjyväpastaa/ riisiä/ quinoaa/couscous yms
10 g ( eli reilu 1 rkl) ekstra neitsyt oliiviöljy luomuna
n. 250 g kasviksia

Välipala:
1 prk maitorahkaa + hedelmä/marjoja + soijalesitiini rae 1 rkl tai pähkinöitä 2 rkl
       TAI
1 proteiinipatukka + rasvanlähde ( yleensä pähkinät, ovat helppo ottaa mukaan)
      TAI
Proteiinilettu + täytteet ( katso resepti edellisestä postauksesta)

Päivällinen:

Sama kuin lounas

Iltapala:
1 prk maitorahkaa+marjoja tai hedelmä
     TAI
200 g raejuusto + hedelmä tai marjat

Suurin piirtein näin päivät menisi: Tässä ruokavaliossa on n. 1600-1700 kcal riippuen valinnoista. Urheilupäivinä, jolloin tulee liikuttua paljon, saatan lisätä iltapalalle ruisleivän yms.

Miten muut tavoitteet? Mitä teen, että ne toteutuu? Lisään aerobista liikuntaa, harrastan spinningiä, uintia kävelyä yms. Miten lisään liikkuvuutta? Venyttelen, käyn hieronnassa säännöllisesti ja hoidan kehoani. Mieltä hoidetaan rentoutuksilla ja turhan stressin välttämisellä :)  Eiköhän tällä päästä jo jotenkin alkuun :)

Alkuvuoden motivaatio puute, on vihdoin kääntynyt paremmalle puolelle, en tiedä onko kyseessä pieni aurinko joka näyttäytyy silloin tällöin vai olenko psyykannut itseäni tarpeeksi hyvin. Tästä on kuitenkin kiva jatkaa eteenpäin. Pääpainotus tälle koko projektille on se hyvinvointi, vaa'an luku on ihan toissijainen juttu, vaikka hyvältähän se tuntuu kun luku pienenee ja odotan innolla sitä 100 kilon alitusta :)

Mun lopullinen tavoite ei ole enää 70 kilossa. Uskoisin, että 80 kiloa on realistisempi. Olen kuitenkin suht lihaksikas, joten joku 60 kilon paino ei ole mahdollinen minulle, jos en halua lihaksia pienennyttää :D Mutta katsotaan, niin ne tavoitteet muuttuvat matkan varrella :)


P.S Laitetaan pian arvonta pystyyn, mun sivuilla on ollut yli satatuhatta kävijää, ihan huikeeta ja kiitos siitä!

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä sun suunnitelmat! :) Vaa'an luku on kyllä nimenomaan toissijainen sen paranevan olon rinnalla. On myös ruokavalio ihan hyvän näköinen, olet ilmeisesti kasvissyöjä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kasvisruualla ollaan oltu jo lähes 20 vuotta :) joskus vaan se vaaka tahtoo käydä hermoille ;)

   Poista
 2. Hyviä tavoitteita. Motivointi vinkiksi voisin antaa sen, että mittaa vyötärösi säännöllisesti ja aseta tavoitteita sen mitoille. Mikään ei ole kannustavampaa kuin uuden lyhyemmän vyön osto ja sehän kannattaa ostaa aina kun mitat antavat periksi seuraavaan, pienempään kokoon siirtymisen.

  VastaaPoista