perjantai 16. tammikuuta 2015

Kuntotesti&kehonkoostumus

Heipuli! Lupasin kirjoitella oman postauksen siitä, kuinka tämän Laardin kävi, kun kävin vuoden aloittajaisiksi kehonkoostumus mittauksessa ja kuntotestissä. Kehonkoostumus tullaan uusimaan 2 kk kuluttua ja kuntotesti n. 4 kk kuluttua. Kehonkoostumuksi on siis tulossa 2 x vielä tämän jälkeen. Harmittaa vaan, kun en alun perin tajunnut mennä kun aloitin tämän projektin niin kehonkoostumuksen mittaukseen, olisi ollut kiva nähdä muutoksia tähän päivään...

Ensiksi kehonkoostumuksesta, mulle tuli yllätyksenä, että lihasta on noin paljon. Tosin alakroppaan sitä olisi saatava lisää enemmän. Tosin lihas saattaa näyttää nyt määrällisesti enemmältä, jos on nestetä ja turvotusta niissä joulun ajan herkutteluista. Yläkropasta lihasta löytyy aika hyvin, samoin keskivartalosta( mitä kyllä suuresti ihmettelin, koska mielestäni mun vatsalihakset ovat ihan paskat, jos näin suoraan sanotaan :D) Rasvaahan mulla on selkeesti liikaa, ja hyvä tulos olisi jo pudottaa pelkkää rasvaa sellaiset vajaa 25 kiloa. Ei mahdotonta. Siinäpä tavoitetta.

Paino 115,5 kiloa (hui kauhee, nyt taas vauhdilla laskemaan tuota numeroa)
Rasvaprosentti 53.5 % ( norm. 18-28)
Kehon nesteet 39,2 kiloa ( normi alue 29,8 - 36,4 )
Lihasmassa 29,6 kiloa ( norm. 22.3-27.3)
BMR eli perusaineenvaihdunta 1527 kcal
Suositellut kalorimäärät per päivä 1600 kcal


Katsotaanpa, mitä tuloksi tulee parin kuukauden päästä, voi olla että tosiaan lihaksista putoaa hiukan nesteitä, mutta katsotaan. Rasvaa saisi lähteä pari kiloa ja painoa myöskin vaikkapa se 5 kiloa :)

Miten kävikään kuntotestissä? Noh, ei kovin imartelevasti. Hiukan flunssa painoi päälle, lihakset kipeät ja lapa jumissa ( joo seli seli, paksukaisen kootut selitykset vol 100051), mutta läpi mentiin ja toivotaan että muutaman kk jälkeen komeilee paremmat luvut. Testiin kuului punnerrukset, kyykkyjä, vatsalihaksia ja burbee hyppyjä.  Testi suoritettiin niin monella toistolla kun jaksoi tehdä 30 sec aikana.

Punnersin kevennettynä, tosiaan en saanut jalat maassa naistentekniikalla yhtään puhdasta suoritusta, otti olkapäähän sen verran, mutta konttaus asennossa rinta maahan ja sieltä ylös toistoja sain 13. Tavallisia kyykkyjä( niin syvällä kuin jaksoi) 18 kpl. Suoria vatsalihasliikkeitä sormilla polviin koskettaen 14 ja burbeeta 10 ( mutta olen varma että tein niitä vain kuusi?)

Kyykky 18 kpl
Vatsalihas 14 kpl
Punnerruksia konttaus asennossa 13 kpl
burbee 10 ( olen aivan varma että vain 6 kpl? )

Tästä lähdetään, paljon lihaskuntoa ja aerobista päälle. Ensi kerralla punnerran jo yhden oikean punnerruksen :)

Onko joku muu käynyt testaamassa kuntoaan tai rasvaprosenttejaan näin uuden vuoden kunniaksi? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti