torstai 15. tammikuuta 2015

Mitä minulle kuuluu nyt?

Moikka moi!

Miten teidän vuosi on lähtenyt käyntiin? Täällä aika kiireisesti..On koulua ja harjoittelua jajaja... hirveesti kaikkee, mutta kyllä se tästä. Olen saanut paljon kommentteja ja sähköposteja, niihinkin vastailen loppuihin kunhan kerkeän. Viime vuoden viimeiset kuukaudet meni nopeasti, oikeastaan syyskuun jälkeen oikein rytinällä, oli reissua, juhlia ja jotenkin aika oli todella mukavaa. Kerrankin tunsin, että en pingota vaan elän. Sinne mahtui mahtavien juhlien lisäksi paljon kehuja ihmisiltä, Sitä jotenkin vähättälee automaattisesti kun joku tuumaa, että olet laihtunut. Tuntui hyvältä, varsinkin mies puoleisien huomio mun uudistuneesta olemuksesta. Kupliva maistui vähän liiankin hyvin, ja pakko myöntää kun en ole pariin vuoteen ottanut, niin kroppa ei osannut yhtään käsitellä alkoholia. Join suhteessa aika vähän, mihin entinen minä oli tottunut ja hups keikkaa askel olikin aika hatara. uuden vuoden olin sitten ihan selvistä päin, joulukuussa tuli pikkujouluiltua ihan tarpeeksi.

Joululahjaksi sain POLAR M400 sykemittarin, entinen alkoi olemaan jo sen näköinen ja mittaus ei ollut kovin tarkkaa, vaikka huollossa olikin käynyt ja vyöt uusittu. No tämä M400 on todella kaunis kello joten käy hyvin arkena myös käteen ja mikä plussaa, tässä on aktiivisuusranneke samassa, jeee! Vinha peli, tänäänkin on tullut teputeltua jo 15000 askelta, vaikka tuntuu etten oo tehny mitään :) Pukki toi myös lahjaksi kauan toivomani yleiskoneen, jolla pääsen raastamaan ja pilkkomaan ihania salaatteja, kuten mun lempparia, kaalisalaattia. Nyt jos jollain on hyviä reseptejä mielessä, saapi huudella, Laardin kokeileva keittiö on valmis :) Lahjaksi sain myös hierontaa joka tulee kyllä tarpeeseen. Kävin ennen joulua kalevalaisella jäsenkorjaajalla, koska epäkäslihas ja rannekanavat tuntuivat tosi tukkoisilta. Ongelma löytyikin pian, vasemman puolen lapa aivan jumissa, eikä vaiva korjaantunut tällä käsittelyllä vieläkään. Nyt kipu on alkanut säteillä olkapäähän ja esimerkiksi punnerrukset tuntuvat tosi tuskaiselta. Täytynee varata uusi aika ja päälle hierontaa, jospa se siitä alkaisi taas asettumaan. Mun veli pelottelee koko ajan, kun meillä on suvussa jotenkin tai outo yhteensattuma, monelta leikattu olkapää, koska kiertäjän kalvo ( tai joku sellainen rusto) on viallinen tai revennyt, että mä olisin seuraavana leikkauspöydällä. Iiik! Toivottavasti en.

Marraskuussa ihmettelin jalassa, eli siis tarkemmin ottaen kantapään yläpuolella molemmin puolin raejuustolta näyttävää möykkyä jota oli molemmissa jalkapohjissa, ihon värisiä pieniä nystyröitä ihon alla. Selvisi, että mun jaloista on rasvapatja vetäytymässä, joten syytä kiinnittää huomiota kenkiin paremmin. No siitä huomaamisesta meni n. viikko jonka jälkeen mun kantapäät tuntuivat olevan tulessa, puutuivat ja olivat tosi kipeät. Söin viikon buranaa, mutta ei helpottanut. Juttelin asiasta jalkaterapeutin kanssa, ja hän kertoi, että nyt kengät kengät vaihtoon pikemmiten ja liikunta pois joka aiheuttaa kuormitusta jalalle. Olin siis aiemmin pitänyt tunneilla ns. barefoot, eli paljasjalka kenkiä. Kävin ostamassa intersportista alekupongilla kunnon iskuvaimennetut urheilukengät ja oikeat painonnosto kengät myöskin. Kantakipu pahentui ja en voinut enää lähes tulkoon kävellä. Kotona kävelin noilla uusilla iskuvaimennetuilla kengillä, ja kantakipu alkoi hellittää. Hommasin kenkiini kantakuppiin sellaiset iskunvaimentimet. Nyt ongelma on tiessään, mutta tästä lähin kiinnitän kyllä tarkasti huomiota kenkiin varsinkin kun painoa on näin paljon. Sitä rasvapatjaa en saa ikinä takaisin, mutta oireita voin helpottaa. Toivon vain, että joskus juokseminen voisi olla vielä mahdollista.

Mitä tulee nyt mun syömiseen? Sehän oli hiukan retuperällä jo syyskuulta, välillä tiukemmin ja väli mopo karkaa ja keulii. Ennen joulua paino pysytteli kuitenkin samoissa. Mutta jouluna koko potti ryöstäityi, sitä oli vaikea katkaista ja olo oli ihan kauhea. Yhtenä aamuna mun vaaka näytti 119,6 kg???? Mitä helvettiä??? Olenko vajaassa kuukaudessa saanut lähes 10 kiloa painoa lisää??? Pidin yhden paasto päivän, jonka jälkeen paino putosi 116 kiloon. Nyt aamupaino on ollut 113,7 maissa. Ärsyttää. Tuollainen typerä syöpöttely, ja taas ollaan kauempana 100 kilon alitusta. Tää on jotenkin kumma juttu, AINA kun pääsen lähemmäs 100 kilon alitusta n. 5 kilon päähän, homma ryöpsähtää käsistä kunnolla. Miksi sabotoin itseäni??? Mistä taas motivaatiota jatkaa?

Päätin käydä näin vuoden alun kunniaksi eilen kehonkoostumus mittauksessa. Niistä tuloksista kerron sitten myöhemmin, ihan oman postauksen myötä. Mulla kuitenkin on aikasta hyvin lihasta, mutta huono aineenvaihdunta. Mitä tälle voin tehdä, sekin selvisi siellä. Nyt uudet suunnitelmat ja unelmat joita kohti on hyvä lähteä ponnistamaan. Kyllä se 100 kiloa menee rikki vielä tämän vuoden puolella, se on varma se :) Oon muuten käynyt ahkerasti spinningissä, jopa 3 krt viikossa välillä, se on liikuntaa josta tämä pullukka tykkää nykyään kuin hullu puurosta :D Joulun välipäivinäkin kävin 2 kertaa spinningissä sulattelemassa laatikoita :) Kuvia olen ottanut, täytyisi tehdä kollaasi aloituksesta ja nykytilanteesta, niillä eväillä on hyvä lähteä kohti ensivuotta....

Mitä toiveita tai odotuksia sinulla on tämän blogin suhteen tälle vuodelle? Tykkäisittekö lukea muutakin kuin laihdutus ja liikunta juttuja? Saapa nähdä, jos tekisin jotain vaikkapa vaatteisiin liittyvää.. Sen näkee pian, nyt nukkumaan, harjoittelu päivä huomenna ja lauantaina. Sitten saa pari päivää levätä... Tässä muutama kuva kollaasin muodossa viime vuodelta joita löysin kännykän muistista, muistan vielä nuo hetket kun sovittelin uimapukuja reissuja varten ja mahtuivat mulle.. ja tuo takki, kaivoin sen varastosta muistaakseni marraskuussa, kun aikoinaan ostin sen, sen vuorikangas repesi kun kumarruin, se oli niin kireä, nyt jouti jo kirpparille kun olihan sinne sitä väljyyttä ilmestynyt :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti