maanantai 2. joulukuuta 2013

Äidille kaalilaatikkoa

Tein viikonloppuna äidille ruokaa, kaalista. Äitini on siis lihansyöjä, usein myös laiska kokkamaan alusta asti itse. Mitä päätin sitten tarjoilla joka sopii molemmille? Kaalilaatikkoa!! Äitini pitää kaaliruuista, mutta harvoin tekee niitä itse. Tälläisellä kombolla mentiin ja maistui kyllä hyvältä!

Kasviskaalilaatikko soijasta:

1 kaali
2 sipulia
2 dl ohrasuurimoita
1 litra vettä + kasvislientä (itse käytin 2 kpl vähärasvaisia knorr kasvisliemiä)
2 dl ruokakermaa
suolaa/valkopippuria
3 rkl siirappia
2 dl tummaa soijarouhetta
1 raastetu/pilkottu porkkana

Laita soija turpoamaan veteen. Pilko kaali ja laita kiehumaan veteen.

Puristele soija lävikössä kuivaksi. Paista sipulia pannulla ja lisää soijat ja porkkanat sekaan. Mausta kuten jauhelihaa. Sekoita kaali ja soijaseos uunipataan ja kaade päälle ruokakerma sekä siirappi. Anna paistua kauniin ruskeaksi uunissa. Tarjoile puolukoiden ja omatekoisten lantturieskojen kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti