perjantai 13. joulukuuta 2013

Perjantai herkku resepti

Perjantai merkitsee minulle yleensä hieman herkuttelua ja parempaa ruokaa ( jotka ennen olivat pizza, pasta ja kaikenmaailman herkut). Sallin nykyään itselleni sen, kohtuuden rajoissa( jotka ovat vielä hieman hämärtyviä). Aamun aloitan kuitenkin  joka aamu terveellisella smoothiella. Tänään aamiaisen jälkeen kutsui pitkästä aikaa punttisali. Mukavaahan se oli, kun vihdoin varvas antoi merkkejä siitä, että ei satu heti ylös noustessa.

Tässä tämän aamun smoothie A'la Laardi:

2 dl soijamaitoa ( yleensä rahkaa/jogurttia, tänään ei ollut)
1 dl vadelmia
1 kiiwi
1 rkl psyllium
3 rkl hamppuproteiiniä
1 tl kaakaonibsejä
1 tl mehiläisen siitepölyä
1 tl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 rkl bioteekin viherjauhe

Blenderissä kaikki sekaisin ja nauti heti. Kyyti pojaksi 0,5 litraa vettä ja c- ja d-vitamiinit ja spirulinat. Ei kovin herkullisen näköinen, mutta super terveellinen!



Salin jälkeen söin sitten banaanin ja puolikkaan maitorahkan. Siitä sitten kaupoille. Siellä äkistään tuli hirmuinen nälkä ja päädyin sitten ostamaan juustoa ja sämpylän evääksi, kyyti pojaksi appelsiini. Nam!

Äsken syötiin sitten sitä parempaa ruokaa. Oli niin nälkä ja ahneissani, en muistanut ottaa kuvatusta lainkaan. Tämä resepti on kuitenkin pakko jakaa teidän kanssa. Kuulostaa oudolta, mutta tää ruoka oli oikasti todella hyvää. Reseptin olen joskus ottanut talteen jostain lehdestä, en nyt muista mistä.

Banaanicurry

4 isoa banaania
1/2 dl kirkastettua voita/ öljyä ( kirkastettua voita saat kun keität voita miedolla lämmöllä kattilassa niin kauan kunnes hera on erottunut kokonaan)
2 tl kurkumaa
2 tl jeeraa
1 tl suolaa
1-2 tuoretta chilipalkoa
n. 4-6 cm tuoretta inkivääriä

Leikkaa inkivääri ja chili siemenineen pieneksi silpuksi. Lisää kirkastetun voin ja mausteiden kanssa kasariin. Anna porista muutama minuutti. Leikkaa sillä välin banaani kuutioiksi ja heitä sekaan. Anna kiehua sen aikaa kunnes banaanit ovat pehmenneet. Tarjoa thai riisin kera.

Toimii! :) Hyvää viikonloppua kaikille, huomenna olisikin lähtö elokuviin.


2 kommenttia:

  1. Nami. Minun oloisia reseptejä! Kiitos, kun jaoit.
    Kaikkea hyvää alkavalle vuodelle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja hyvä että maistuisi muillekkin! Hyvää uutta vuotta sinulle myös! :)

      Poista