sunnuntai 19. tammikuuta 2014

ensimmäinen ryhmä pt ohjaus ohitse

Täällä on ollut hiljaista, jotenkin mieli maassa ollut ja väsymystä ilmassa. Perjantaina siis oli ensimmäinen ryhmä pt tapaaminen ja homma toimii sillä lailla, että meitä on 8 ihmistä ja 1 pt. Tapaamme kerran viikossa porukalla salilla, jossa pt tapaa kaikki yksitellen ja muut polkevat sillä välin spinning pyörää tai crossaria yms. Sitten kun kaikki ovat käyneet pt:n juttusilla niin jatketaan liikunta tuokiota ohjattuna koko porukalle.

Perjantaina oli siis ensimmäinen tapaaminen ja voisin aloittaa kertomalla ruokavaliosta jonka sain. Selvisi sitten selvitysten jälkeen, että olen syönyt liian vähän(!!) jonkun tovin ja siksi ryöpsähtelee tälläisinä mässäilyinä. Nyt syön seuraavat viikot n. 2500 kcal päivässä, että saadaan aineenvaihdunta liikenteeseen. Ruokavalio koostuu ihan perusruuasta, salaatista, kasviksista, soijasta, linsseistä, pavuista yms. Hedelmiä, leipää ja pastaa syön myös. Hyvältä näyttää ja katsotaan miten paino tästä alkaa käyttäytymään.

Liikunnasta, saatiin tehtäväksi tehdä viikoksi eteenpäin liikuntasuunnitelma, johon pitäisi sisällyttää 2 x kuntosalia ja 1 x aerobinen joko ryhmäliikunnasta tai kävelystä/uinnista. Mulla sitten kalenteri täyttyi jo kummasti: Ma pilates, ke kahvakuula+shindo, lauantaisin itämainen tanssi ja päälle salit ja uinnit. Sain heti täys tyrmäyksen. Aivan liikaa rasittavaa liikuntaa. Nyt muutamaksi viikoksi kaikki kovin raskas pois kuten kahvakuula. Kevyttä salitreeniä ja pilates ja tanssi ok. Ne riittävät. Nyt täytyy kuunnella ammattilaista ja luottaa hänen ammattitaitoonsa. 

Luin jostakin liikunta lehdestä kriteerejä miten valita hyvä pt ja se jäi mieleen, että trainer4you kouluttaa todella ammattitaitoista porukkaa ja onneksi tämä minun pt on tämän koulun juuri käynyt. Hieman harmittaa se kahvakuula, mutta toivotaan, että pian pääsee taas sinnekkin hikoilemaan. 

Ulkona on ihan mahtava keli, reilu 15 astetta pakkasta ja jäällä tuli koirien kanssa käveltyä jonkinmoinen lenkki. Nyt taas alkaa mieli olemaan mukana tässä touhussa. Palataan asiaan pian! :) Alla upea kuva, jonka nappasin yksi aamu meidän pihalta!


9 kommenttia:

 1. Onpa kiva kuulla kuulumisia, ja myös pt:si ohjeita. Olen itsekin miettinyt tuota kalorimäärää... että mikä lie sopiva. Oliko teillä puhetta, mitä sitten muutaman viikon päästä tapahtuu, kun aineenvaihdunta on käynnissä, paljonko sitten tulet syömään? Minua kiinnostaa myös tuo superdieetti, jolla ilmeisesti joskus aiemmin olit? Oliko se kasvissyöjänä helppo toteuttaa? Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittelen lisää sitten tuosta, kun pääsee makuun ja tietää enemmän :) Muutaman viikon päsätä luulisin, että pudotellaan kaloreita tai lisätään rankempaa liikuntaa. Superdieetti onnistui ihan hyvin kasvisruoka ohjeilla! Foorumilta sai apua ja kyseltyä aika hyvin asiasta. Minusta hyvä valmennus kaikenkaikkiaan! :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Todella mielenkiintoista. 2500 kcal tuntuu tämmösen dieettaajan näkökulmasta aika paljolta mutta oikeasti varmasti suunta on oikea. Tuo liikunnan vähentäminen varmaan liittyy myös siihen aineenvaihdunnan käynnistämiseen. Todella mielenkiintoista! Itsellä ei paino tipu millään niin pelkään kuollakseni kalorimäärän nostamista. Tarttis varmaan taas vähän apua jostain:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minustakin tuo 2500 kcal tuntuu hurjalta, mutta toisaalta mitä isompi ihminen on, sitä enemmän kaloreita tarvitaan, että toimintakyky pelaa oleellisen tarpeellisesti. Kannattaa kokeilla kaloreiden nostamista, ja sitten vähentää pikkuhiljaa, voi saada hyvän boostin! :)

   Poista
 4. Hirveän moni laihduttaja ajattelee että kun syö vähän ja liikkuu enemmän niin paino putoaa. Mutta se ei todellakaan ole näin. Pitää syödä ja juoda paljon sekä liikkua lisäksi. Liikunnan pitäisi sisältää lihaskuntoa ja aerobista.

  Jos kalorivaje jää kovinkin suureksi niin silloin keho elää kokoajan säästöliekillä ja eihän se paino lähde tippumaan. Rohkeasti kaikki alle 1500 kcal syövät nostamaan kaloreita ainakin 1700 ellei enempäänkin. Keho tarvitsee polttoainetta, että jaksaa liikkua ja paino lähtee lasku suuntaan oikealla tavalla.

  T. Pt:n kanssa opissa käynyt elämäntapamuuttuja (ennen tein minäkin tämän suhteen väärin)

  http://life-is-sweet-maajaproject.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta, kirjoititpas osuvasti! :) Tsemppiä meille ;)

   Poista
 5. Mulla on juurikin toi sama ongelma etten syö tarpeeksi! Eilenkin söin vaan n.1200 kaloria ja parhaimmat viikon ajalta on 2004. Pitääpä kiinnittää tähän asiaan huomiota!

  VastaaPoista
 6. Olen huomannut monesti keskusteluissa internetin ihmeellisessä maailmassa että 98% niissä tapauksissa kun "laihduttaja" tuskastelee sitä kun paino jumittaa syy on juurikin siinä ettei ko henkilö syö tarpeeksi.
  Elimistö tarvitsee enrgiaa polttaakseen rasvaa ja kasvattaakseen lihaksia. Ilman energiaa näin ei tapahdu.

  VastaaPoista