tiistai 21. toukokuuta 2013

Hyvät treenit.

Viikonlopun mainingeista sisuuntuneena päätin, että nyt loppui vetkuilu. Eilen tullessani kurssilta olo oli lievästi väsynyt ja olisi tehnyt mieli vain köllötellä lepotuolissa auringossa. Päätin kuitenkin lähteä salille tekemään jalat. Se olikin hyvä päätös. Treeni kulki hyvin, vaikka en ole vielä tehnyt lopullista uutta ohjelmaa. Vanha "kiinteyttävä" ohjelma alkoi käydä liian rankaksi ja jotenkin tylsäksi (välissä paljon aerobisia ja pitkää sarjaa). Nyt ohjelmassa oli:

* Lähentäjät 20 x 2
* Loitontajat 20 x 2
* Pakarakone 20 x 2
* Hack-kyykky 12 x 3
* Vaakaprässi 12 x 3
* Reiden koukistus laitteessa 12 x 3
* Reiden ojennus laitteessa 12 x 3
* Vatsan pidot omalla painolla 10 sec x 3
* Jalkojen nosto penkillä (vatsa) 12 x 3
* Selät 12 x 3

Tarkoituksena olisi tehdä toinen treeni tällä viikolla vielä yläkropalle. Mitä te muuten olette mieltä, onko paras jakaa ohjelma kahteen vai kolmeen osaan? Esim.

1 Treeni yläkroppa
2 Treeni jala
3 Treeni vatsat, selät

Kerron sitten teille millainen oli treeni päivä 2 tällä viikolla. Tänään meinasin lyhyen lenkin kävellen tai pyörällä jos kerkeän. Tää päivä menee kurssin loputtua hyvinkin ruokaa laittaessa. Miten muilla menee?3 kommenttia:

 1. Mulla PT oli sitä mieltä, kun tässä vaiheessa ei olla (vielä) treenaamassa mihinkään kisoihin on yksijakoinen ohjelma hyvä ja siten että se painottuu suuriin lihasryhmiin (kuitenkin koko kroppa).
  Esim mulla on ohjelmassa askelkyykkyjä, hack-kyykyt, suorinjaloin maastaveto, penkkipunnerrus (käsipainoilla), alataljalla soutuvetoa ja pystypunnerrus (penkillä, suorassa istuen ja siitä viedään kädet ylös) + vatsat.


  Noilla saa koko kroppa hyvää treeniä ja muokkaa vartaloa mukavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko kauan harrastanut salia? Itse kuitenkin kokemusta jo yli vuosi, tuntuu hieman "suppealta ohjelma", mulla viimeksi ( viime vuoden puolella) pt sanoi, että nyt pittää jo alkaa jakamaan ohjelmia ja vaihto 3-5 kk välein.

   Poista
  2. AAh.. no tuossapa syy, mä olen vasta "aloittelija" eli vuoden alusta. Joten sulle varmasti parempi jaotella ohjelmaa ;) niin saat kaiken hyödyn irti salilta.

   Poista