maanantai 27. lokakuuta 2014

Paras dieettipasta ja variaatiot

Heippa taasen pitkästä aikaa. En saa mitään aikaan, ainakaan tänne blogin puolelle. Jotenkin inspiraatio kadoksissa, niin blogissa kuin koko menossa. Diettaaminen on onnistunut vaihtelevasti, olen lisänyt, että voin halutessani pitää yhden herkkupäivä viikossa. Tämä ei ole tuonut painoa lisää, mutta kohtuudessa pitäytyminen on välillä haastavaa. Nyt ajattelinkin löysäillä loppuvuoden. Tämä tarkoittaa sitä, että syön tavallista ruokaa, mutta teen hyviä valintoja. Tavoitteena laihtua 2 kiloa ennen vuoden vaihdetta näin. Tuntuu, että tämä lähes vuoden kestänyt yhtäjaksoinen dieettaaminen alkaa uuvuttaa. Katsotaan tammikuussa virkeänä sitten uudestaan. Liikuntaa harrastan edelleen normaalisti.

Mulla on aika ajoin mieletön himo juustoon. Oikein suolaiseen ja lämpöiseen juustoon. Siitä himosta syntyi terveellisempi herkku. Dieettipasta ja sen muutamat variaatiot, olkaa hyvät.

Juustoinen dieettipasta 2 annosta

Täysjyvä piccolo pastaa 80 g (lasagneten näköistä pastaa)
Herbamare yrttisuolaa 6 g
Italian yrtit maustetta ( luomu, muistaakseni urtekram)
pari kierrosta mustapippuria myllystä
4 isoa tomaattia
1 pieni sipuli
2 pientä valkosipulin kynttä
200 g 5 % valion aamupala juustoa
20 g oliiviöljyä

Leikkaa sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi ja kuullota öljyssä. Lisää sekaan raakapasta ja kuutioidut tomaatit. Anna hautua hetki, lisää tarvittaessa vettä ja anna porista hiljalleen kunnes tomaatit alkavat muodostaa kastikkeen ja pasta on kypsää. Lisää mausteet. Lisää lopuksi sulatejuusto sekaan ja anna sulaa. Nauti hyvästä dieettipastasta :)


Variaatio nro 2.

Valmista kastike ja pasta kuten edellä, mutta sulatejuuston tilalle voi laittaa raejuustoa. Kuumenna nopeasti ja nauti. Toimii näinkin. Itse käytin valion pehmeää raejuustoa. Kuvissa olevissa pastassa on käytetty raejuustoversiota.


Variaatio nro 3.

Valmista kuten edellä, mutta juustojen tilalle voit käyttää kevytfetaa.

Mikä on teidän parasta dieettiruokaa? 

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä, täytyykin kokeilla:) -Laura-

    VastaaPoista
  2. Mä en oikeastaan voi sanoa mikä olisi dieettiruokaa, kun yritän olla olematta dieetillä. Syön niin kuin ajattelin syöväni loppuelämän.

    Mutta mun päiväruoka on usein kasviskeitto, etenkin jos on viikonloppuna syönyt jotain väärin. Kasviskeittoon käy mikä vaan kasvis käytössä. Itse käytän juureksia, pakestevihanneksi laidasta laitaan, punajuurta esikeitettynä, sipulia, papuja eli melkein mitä vaan. Siihen sitten kasvislientä, soijaa ja paljon erilaisia mausteita. Jos tahdon vähän eksoottisempaa, laitan kanelia, kaardemummaa yms. sekä kookosmaitoa. Kovin usein tuota kookosversiota ei kannata laittaa, ettei tule liikaa vääriä rasvoja laita. Noihin keittoihin käy hyvin myös nuo tosi kevyet sulatejuustot.

    Lopuksi koko homma soseutetaan. Telkkarista tuli ohjelma (Prisma), jossa kerrottiin juuri soseutetun keiton pitävän nälkää pisimpään loitolla.

    Tsemppiä!

    VastaaPoista