maanantai 11. marraskuuta 2013

Maanantain ohrapuuro

Tänään söin ohrapuuroa, kyllä maistui voin ja mehukeiton kera. Talvella on ihanaa tehdä leivinuuniin tulet ja hauduttaa ohrapuuroa yön yli, aamulla puurossa on ihanan rapea kuori. Muut puurot eivät ole oikein makuuni, mutta ohra on ollut aina.


Ohrapuuro 3-4 annosta

1,5 dl ohrasuurimoita
2 dl vettä
1,3 litraa maitoa
1 tl suolaa

Keitä ohrasuurimot vedessä, kunnes vesi on haihtunut. Lisää maito, anna kiehahtaa ja anna kiehua hiljalleen ainakin 2 tuntia. Anna puuron vetäytyä kannen alla 15 min ennen tarjoilua.



2 kommenttia:

  1. Kuullostaa ihanalta, myös leivinuuni! Mun isä tykkäs tehdä riisipuuroa tolleen samalla tavalla uunissa hauduttaen ja sekin oli kyllä namia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon kanssa joskus tehny tuolle miehekkeelle riisiversiota, ja hyvin on maistunut :) Puuron on kaikenlisäksi halpaa ja hyvää :)

      Poista