tiistai 19. marraskuuta 2013

Spaghettia soijarouhekastikkeessa

Heippa Hei! Ei täältä lähtenytkään netti, ainakaan vielä. Tosin jumalattoman hidas tämä on. Yritetääs silti. Tätä sapuskaa valmistin eilen, jälleen kerran aineista mitä kaapissa sattui olemaan. ( Nyt olen koittanut syödä nuo soijat pois kaapista pyörimästä).

Tomaattinen soijarouhe kastike: ( 1 annos)

1 sipuli
1 porkkana
1 valkosipulin kynsi
2 tomaattia + paseraattua tomaattia/pyrettä maun mukaan
n. puoli desiä tummaa soijarouhetta
mausteita (herbamare,jauheliha mauste, paprika)
Salaattijuustoa ( 1 rkl)
Oliiviöljyä
Tarjoiluun ketsuppia ja juustoa, täysjyvä pastaa

Laita soijarouhe turpoamaan kylmään veteen kasvisten pillkomisen ajaksi. Pilko sipulit ja raasta porkkana. Kuullota oliiviöljyssä sipuleita ja heitä sekaan porkkanaraaste. Porkkanan pehmetessä heitä sekaan turvotettu ja puristeltu soijarouhe, mausta. Lopuksi heitä sekaan pilkotut tomaatit ja salaattijuusto.  Anna muhia spaghetin keittämisen ajan. Tarjoa raastetutn juuston ja ketsupin kera. Nopea ja ihan ok makuinen kastike syntyy siis todella nopeasti ja hyvin saa sekaan kasviksia tungettua :) 







Tänään taidan lähteä salille, alunperin oli tarkoitus tavata vanhaa "kaveria" ja hän ehdottomasti halusi tavata ja lähteä syömään ( pizzeriaan yrittänyt koko ajan houkutella). Lupasin sitten lähteä, vaikka tää "kaveri" tekee tämän tästä ohareita ja milloin mitäkin juttuja, aina jotakin ruikuttamassa ja jotenkin syyllistää mua mun hyvästä elämästä ja jotenkin tää elämäntapa muutos on ollut kryptoniittiä hänelle. Meidän piti siis tavata aamupäivällä, ja hän laittoikin viestiä eilen, että sopisiko sittenkin siinä klo 13-14 välillä. Kello on nyt 13.45 eikä vieläkään mitään ole kuulunut, eikä vastannut edes viesteihin. No se siitä reissusta. Olen jotenkin nykyään jättänyt tätä ihmistä ihan ilman huomiota, ennen olin aina olkapäänä ja kuuntelin kaikenmoista paskaa ja kannustin. Nyt mä en enää halua, haluan nauttia positiivisestä elämästä ja haalia myös sellaisia ihmisiä mun ympärille. Tästä alkaa uusi elämä, vanhoille heitetään hyvästit ja ei jakseta enää lähteä noihin mukaan, vaan kohti uusia tuulia :) Huh, olipas taas vuodatusta.

3 kommenttia:

  1. Tosta kastikkeesta saa kyllä ihan syötävää. Mua toi soija alkaa närästämään jostain syystä :/
    Tommoset "kaverit" on kyllä sieltä ja syvältä... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh! Jos oot jotenkin herkkä soijalle? Minäkin yritän nykyään välttää näin pitkälle prosessoitua soijaa, ei ole hyvä suolistolle... jooh..tollaset "kaverit" täytyy jättää tästä lähin ihan omaan arvoonsa :)

      Poista
  2. Soijaan en osaa kommentoida, mutta tuollaiset, negatiiviset, kateelliset ihmiaet, hrrr.... ne imee elämänilon itsestä kokonaan. Tsemppiä :)

    VastaaPoista